Juni 2016 

ID'Flor update


Beste klant,

Met de zomer voor de deur kijken we even terug op het voorbije seizoen. Nieuwe serres in Moerbeke, nieuwe medewerkers, de Floraliën… Stuk voor stuk mijlpalen die onze werking een grote boost geven. We staan dan ook te trappelen om in augustus het nieuwe seizoen te starten en verwelkomen u graag op onze stand op het Plantarium.

Ondertussen wensen we u alvast een deugddoende vakantie!

Het ID’Flor team

Paradepaardje tijdens de Floraliën


Als lokaal geteeld paradepaardje stond de Hortinno-azalea volop in de kijker tijdens de Gentse Floraliën, een uniek bloemenfestival midden in de stad. Onze “Giant Hortinno Spider” – een constructie van maar liefst 12 meter diameter – sleepte de eerste prijs in de wacht bij de bloeiende kamerplanten.


Hortinno-bakfietsen tourden bovendien 10 dagen langs het parcours en brachten 890 plantjes aan de man. De volledige opbrengst ging naar Think Pink, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker.


5 bezoekers die een selfie posten op onze Hortinno-Facebook-pagina verrasten we met jaarabonnement op Hortinno-azalea’s!

Naar aanleiding van de Floraliën kreeg ID’Flor een delegatie internationale vakjournalisten over de vloer. De buitenlandse journalisten waren stuk voor stuk enthousiast over de werking van ons bedrijf!

Nieuwe serres in Moerbeke
Sinds begin december 2015 zijn de nieuwe serres op de site in Moerbeke in gebruik. ‘Met de nieuwe serres met een oppervlakte van 10.000m² maken we op vele vlakken een enorme stap vooruit,’ vertelt Piet Ravelingien, productieverantwoordelijke. ‘Een afzetrobot zorgt ervoor dat we veel efficiënter kunnen werken., en we maken ook winst op vlak van energie, veiligheid en milieu. De planten staan bovendien op een lavabodem wat naar drainage toe veel beter is en ook het klimaat is stabieler. Onze Hortinno’s kunnen nu onder ideale omstandigheden groeien!’


Ontmoet onze nieuwe medewerkers
Sinds november 2015 staan 3 nieuwe medewerkers paraat voor u:


Daniëla Stoycheva
, backoffice medewerker
Daniëla beantwoordt al uw vragen en verwerkt uw orders met de grootste zorg. De kans is groot dat u haar al aan de lijn hebt gehad!
Hilde Van der Gucht, commercieel verantwoordelijke
Hilde neemt bij ID’Flor het commerciële luik voor zich. U kunt bij haar terecht voor vragen omtrent termijnaanbod, beurzen en praktische ondersteuning voor verkoop. Om het commerciële team nog te versterken, is er momenteel nog een vacature voor een vertegenwoordiger. (LINK)


Mathias De Backer, onderzoeker azalea en rhododendron
Mathias heeft de stevige ambitie om het Hortinno-assortiment uit te breiden met enkele onweerstaanbare soorten. We kijken er alvast naar uit! Naast het zoeken naar nieuwe soorten zal Mathias ook verder onderzoek doen naar de milieuvriendelijke teelt van azalea en rhododendron.


Carolien Daems, product manager azalea
Carolien is midden april gestart en momenteel in opleiding. Ze zal in de toekomst de planning van de forcerie en de inkoop van de azalea’s op zich nemen. Op deze manier zal Kris Verhaegen kunnen evolueren van product manager azalea naar product manager Hortinno en zich zo meer kunnen focussen op nieuwe ontwikkelingen binnen het Hortinno-label.
Duurzaamheid in de praktijk
Bij ID’Flor dragen we duurzaamheid hoog in het vaandel:
  • ID’Flor is de stuwende kracht achter MPS-A-certificatie bij de Belgische azaleatelers
  • In het onderzoek naar verpakking besteden we extra aandacht aan methodes om de shelflife van onze planten te verhogen, om zo de waste tot een minium te beperken
  • Op al onze eigen productiesites is er nu 100% waterrecuperatie
  • Ook op vlak van energie gaan we voor maximale efficiëntie en duurzame energiebronnen

Beursagenda najaar
We heten u van harte welkom op onze stand op het Plantarium (Boskoop van 24 tot 27-08-2016), de Flora Holland Autumn Fair (Naaldwijk van 07 tot 08-09-2016) en de Flora Holland Trade Fair (Aalsmeer van 2 tot 4-11-2016). We verwelkomen u graag met een Belgische lekkernij!
Als u deze mail niet goed ontvangt, bekijk dan onze online versie.
U wil deze nieuwsbrief niet meer ontvangen: Uitschrijven