Mei 2015 

ID'Flor Update


Vanaf heden is het de bedoeling dat we 5 maal per jaar zorgen voor een kleine update over het reilen en het zeilen binnen ID'Flor. Op die manier is iedereen zo veel mogelijk betrokken bij de activiteiten die achter de rug zijn, gaande of gepland zijn. De inhoud van deze updates kan zeer uiteenlopend zijn, van nieuwe investeringen, tot gekke marketingtrucs om de verkoop te stimuleren.
 
Bart
 
Afscheid van een vriend in Moerbeke
 
Het zijn voor veel mensen in ID01 en in de technische dienst drukke tijden. In ID01 vervangen we deze zomer namelijk 10.000 m² oftewel 1 hectare serres! Door deze investeringen zetten we een grote stap vooruit in de uitbouw van modern en rendabel azaleabedrijf. De oude serres dateren van 1970 en waren dringend aan vervanging toe. Er is regelmatig glasbreuk en de serres voldoen niet meer aan de normen in verband met hergebruik van gietwater. Ze zijn ook al lang niet meer energie- en arbeidsefficiënt.

Volgende investeringen zijn gepland of in uitvoering:
  • Vernieuwen van de stookruimte (mei 2015) : Verplaatsing van bestaande gasbrander + vervanging van 2 oude stookolieketels door een nieuwe gasbrander op een bestaande chauffageketel die van ID02 overgenomen wordt. Hiermee verdwijnt in de Floré Groep de laatste stookinstallatie die draait op de vervuilende brandstof extra zware stookolie.
  • Nieuwe serre (juni –dec 2015) : 10000 m2. Dit worden de klassieke groenteserres. Dit zijn 3 kleine kapjes op een onderbouw van 12.8 m breed en 5 meter poothoogte. De serre wordt ingericht met lavaveld en bodemverwarming en schermdoek.
  • Automatisatie (december 2015 ) : 250 meter vaste gevelbanden in combinatie met een robot die planten automatisch of en af transportbanden kan zetten.
  • Heraanleg van 1.4 ha buitenveld (mei 2015)


Tussendoor moeten we de nieuwe partijen, die normaal in die serre opgestart worden, stekken op andere bedrijven. Dit zal gebeuren op een huurbedrijf in Moerbeke en in ID84 en nog een deel in de Stationsstraat in de azaleforcerieserre. Dat wordt nog een grote uitdaging!

ID’Flor verwent zijn klanten met frietjes!
 
Niemand die kan weerstaan aan Belgische frietjes. En al zeker niet als die gebakken worden door het ID’Flor-team! FleuraMetz en Noviflora – de winnaars van onze wedstrijd op de Trade Fair – mochten al proeven van onze culinaire kunsten en reageerden zo enthousiast dat we prompt beslisten om in juni nog twee van onze klanten te bedanken voor de samenwerking met een frietlunch: Hamiplant en Floréac/Coverde. Meteen ook de ideale gelegenheid om de centrale diensten van de Beerveldse Baan (personeelsdienst, boekhouding, IT, technische dienst, marketing) uit te nodigen en te bedanken voor de ondersteuning die zij ons iedere dag bieden.

Wat startte als een ludieke actie op de Trade Fair, is ondertussen dus uitgegroeid tot een echte tool voor klantenbinding. Een kleintje met mayonaise, zei u?ID'Flor on the road

ID’Flor was weer prominent aanwezig het voorbije voorjaar op alle grote beurzen ((Winterfair, Retail Experience, Essen, Salon du vegetal, Trade fair, Spring fair & Florall). Daarenboven hebben we ook onze eigen beurs uitgevonden door met een treintje van veilingkarren elke exporteur afzonderlijk te bezoeken met het gehele buitenassortiment. De foto’s spreken voor zich…
Einde seizoens BBQ op vrijdag 26 juni

Wij nodigen jullie allen uit op vrijdag 26 juni voor onze jaarlijkse einde seizoens BBQ
  • 16u30: presentatie voor alle medewerkers (terugblik op afgelopen seizoen, vooruitblik op volgend seizoen, ‘what happens in ID’Flor’,..)
  • 17u30: BBQ


Tot de volgende ID'Flor Update!
Als u deze mail niet goed ontvangt, bekijk dan onze online versie.
U wil deze nieuwsbrief niet meer ontvangen: Uitschrijven